Kabeh Kategori

Omah>NEWS>News Company

Aplikasi Ayak Molekuler Karbon ing Pelestarian Panganan

Wektu: 2021-02-26 Hit 16

    Saiki nitrogen luwih akeh digunakake kanggo ngreksa panganan, amarga nitrogen minangka zat sing ora aktif, Ing suhu lan tekanan normal, umume zat ora bakal reaksi. Nggunakake nitrogen kanggo ngisolasi oksigen kanggo ngatur swasana panganan sing ana saiki bisa nyuda oksidasi lan mungkasi metabolisme lan ambegan panganan. Sanalika, umume mikroorganisme uga kelangan lingkungan urip.

    Ana telung cara produksi nitrogen sing ana, yaiku, pamisahan hawa kriogenik, pamisahan udara ayak molekul lan pamisahan udara membran. Tanduran pamisahan udara kriogenik cocok kanggo produksi nitrogen industri skala gedhe, kanthi peralatan rumit, jubin amba, biaya konstruksi modal dhuwur, investasi siji kali, biaya operasi sing dhuwur lan produksi gas alon. Sanajan pamisahan udara membran cocog kanggo panggunaan nitrogen ukuran cilik lan medium, padha karo ayakan molekul spesifikasi sing padha Harga rega metode pamisahan udara luwih saka 15% luwih dhuwur tinimbang metode pemisahan udara ayak molekul. Aliran proses metode pamisahan udara ayak molekul iku gampang, derajat otomatis dhuwur, produksi gas cepet, lan konsumsi energi sithik. Kapindho, kemurnian nitrogen bisa diatur miturut kabutuhan pangguna ing jajaran gedhe, kanthi operasi lan pangop√®nan sing gampang, biaya operasi murah, lan adaptasi piranti sing kuat.

    Saiki, produksi nitrogen kanthi adsorpsi ayunan tekanan (PSA) saka saringan molekul karbon adhedhasar hawa sing dikompresi resik minangka bahan baku lan ayunan molekul karbon minangka adsorben. Prinsip PSA digunakake kanggo nggawe saringan molekul karbon kebak mikropora kanthi milih adsorb molekul gas kanggo entuk nitrogen. Sawise adsorpsi saringan molekul jenuh, molekul oksigen ing bolongan ayak molekul kudu dibuwang kanggo karya sabanjure. Nalika molekul oksigen dibuwang, karbon bakal dibuwang Tekanan lapisan ayakan molekul dikurangi saka 0.3-0.6mpa dadi tekanan normal sawise persamaan tekanan. Tekanan parsial oksigen ing bolongan sieve molekul karbon luwih gedhe tinimbang oksigen eksternal. Oksigen mili metu saka bolongan, lan molekul oksigen adsorbed diluncurake saka bolongan saringan molekul.

PSA

    Sanajan sistem produksi nitrogen sing ana bisa nyedhiyakake atmosfer nitrogen kanggo nglestarekake panganan, nalika hawa kompres mlebu menara adsorpsi kanthi distribusi saringan molekul karbon, aliran udara nyebabake kecepatan dhuwur lan distribusi ora rata. Saringan molekul karbon gampang dikalahake utawa malah pulverize, sing ndadekake efek adsorpsi dadi luwih parah, efisiensi adsorpsi ora dhuwur, umur saringan molekul karbon dicekak, lan kemurnian nitrogen sing diasilake uga kena pengaruh, yaiku sing paling akeh penting Penting nggunakake nitrogen kanggo nglestarekake panganan, sing beda karo industri. Perlu nitrogen murni liyane kanggo nglindhungi panganan saka bakteri anaerob lan polusi bledug.

    Mula, perlu kanggo nggawe sistem nitrogen ayakan molekul karbon ayunan adsorpsi tekanan (PSA) kanggo nglestarekake panganan, sing bisa nyediakake nitrogen murni lan dawa umur ayakan molekul karbon.