Të gjitha kategoritë

home>LAJME>Kompania News

Gjeneruesi i azotit PSA - YUANHAO CMS

Koha: 2020-11-14 Goditjet: 33

Kur prodhoni azot, është e rëndësishme të dini dhe kuptoni nivelin e pastërtisë që ju nevojitej. Disa aplikacione kërkojnë nivele të ulëta pastërtie (midis 90 dhe 99%), të tilla si inflacioni i gomave dhe parandalimi i zjarrit, ndërsa të tjerët, të tilla si aplikimet në ushqim çdo industri pijeje ose formim plastik, kërkojnë nivele të larta (nga 97 në 99.999%). Në këto raste teknologjia PSA është mënyra ideale dhe më e lehtë për tu bërë.

Në thelb një gjenerator i azotit punon duke ndarë molekulat e azotit nga molekulat e oksigjenit brenda ajrit të kompresuar. Thithja e presionit e bën këtë duke bllokuar oksigjenin nga rryma e ajrit të kompresuar duke përdorur adsorbimin. Përthithja bëhet kur molekulat lidhen me një adsorbent, në këtë rast molekulat e oksigjenit bashkohen me një sitë molekulare të karbonit (CMS). Kjo ndodh në dy enë presioni të ndara, secila e mbushur me CMS, që kalojnë midis procesit të ndarjes dhe procesit të rigjenerimit. Për momentin, le t'i quajmë kulla A dhe kulla B.

Për fillestarët, ajri i kompresuar i pastër dhe i thatë hyn në kullën A dhe meqenëse molekulat e oksigjenit janë më të vogla se molekulat e azotit, ato do të hyjnë në poret e sitës së karbonit. Nga ana tjetër, molekulat e azotit nuk mund të futen në poret, kështu që ato do të anashkalojnë sitën molekulare të karbonit YUANHAO. Si rezultat, përfundoni me azot me pastërti të dëshiruar. Kjo fazë quhet faza e adsorbimit ose ndarjes.

Megjithatë nuk ndalet këtu. Pjesa më e madhe e azotit të prodhuar në kullën A del nga sistemi (gati për përdorim ose ruajtje të drejtpërdrejtë), ndërsa një pjesë e vogël e azotit të gjeneruar fluturohet në kullën B në drejtim të kundërt (nga lart poshtë). Kjo rrjedhë kërkohet për të shtyrë oksigjenin që ishte kapur në fazën e mëparshme të adsorbimit të kullës B. Duke liruar presionin në kullën B, sitat molekulare të karbonit humbin aftësinë e tyre për të mbajtur molekulat e oksigjenit. Ata do të shkëputen nga sitat dhe do të rrëmbehen përmes shkarkimit nga rrjedha e vogël e azotit që vjen nga kulla A. Duke bërë që sistemi bën vend që molekulat e reja të oksigjenit të bashkohen me sitat në një fazë tjetër të adsorbimit. Ne e quajmë këtë proces të 'pastrimit' një rigjenerim të kullës së ngopur me oksigjen.