Të gjitha kategoritë

home>LAJME>Kompania News

Zhvillimi i sitës molekulare të karbonit në Kinë

Koha: 2021-05-11 Goditjet: 44

Hulumtimi dhe zhvillimi i sitë molekulare e karbonit në Kinë filloi në vitet 1980, rreth 20 vjet më vonë se ajo e Shteteve të Bashkuara. Në atë kohë, furnizimi kryesor në tregun ndërkombëtar ishte sitja molekulare e karbonit e prodhuar nga BF dhe Takeda në Japoni, me çmimin prej rreth 200000 juan / ton(31128.4 USD /ton,akursi i sotëm i këmbimit të dollarit amerikan), por prodhimi i tij i azotit ishte rreth 100Nm3/ ht, dhe u azhurnua në 185Nm3/ ht nga vitet 1990.

Në atë kohë, prodhimi i azotit i sitës molekulare të karbonit të brendshëm (prodhuar nga fabrika kimike Changxing) ishte vetëm 140Nm3 / ht, megjithëse indeksi ishte gati 30% prapa, ai gjithashtu rishkroi historinë që Kina mund të mbështetej vetëm në sitën molekulare të importuar të karbonit dhe realizoi një hap cilësor! Për shkak të çmimit të ulët të sitave molekulare të karbonit vendas, çmimi i sitave molekulare të karbonit të importuar është ulur shumë, gjë që jo vetëm kursen valutë të huaj, por gjithashtu promovon zhvillimin e fuqishëm të impiantit vendas të azotit PSA.

Zhvillimi i sitës molekulare të karbonit në Kinë

Pas më shumë se 20 vjet zhvillimi, sitat molekulare të karbonit të brendshëm kanë bërë përparim të madh, me prodhimin e azotit duke arritur 220-260 Nm3 / ht Sitë molekulare e karbonit e prodhuar nga kompania jonë krahasohet me atë të sitës molekulare të karbonit të markës së huaj në të njëjtën makinë për shumë herë nga prodhuesit vendas dhe të huaj të makinës së azotit. Provedshtë vërtetuar se cilësia teknike e sitës molekulare të karbonit e prodhuar në vendin tonë është renditur në radhët e përparuara të botës, dhe performanca e prodhimit të gazit dhe përgjigjja në kohë kanë tejkaluar nivelin ndërkombëtar, i cili është vlerësuar shumë nga industria e azotit PSA brenda dhe jashtë vendit .

Produktet e sitave molekulare të karbonit janë përdorur gjerësisht në fushat e qymyrit, naftës, industrisë kimike, trajtimit të nxehtësisë metalike, prodhimit elektronik, ruajtjes së ushqimit dhe industrive të tjera në Kinë, dhe eksportohen në Shtetet e Bashkuara, Evropë dhe Azi dhe vëllimi i eksportit të tij tashmë ka tejkaloi vëllimin e importit të atij viti, duke rishkruar historinë e asnjë eksporti të sitës molekulare të karbonit në Kinë, duke realizuar kërcimin e dytë nga importi në eksport!

Zhvillimi i sitave molekulare të karbonit (CMS) në Kinë

Në të njëjtën kohë, ka ende shumë punë për të bërë sitat molekulare te karbonit dhe bimët e azotit:E para është që në mënyrë aktive të zhvillohet procesi i prodhimit të sitës molekulare të karbonit miqësor me mjedisin për të krijuar një themel për ndërmarrjet e sitave molekulare të karbonit për t'u zhvilluar në ndërmarrje të mëdha dhe të mesme. Së dyti, markë e sitë molekulare e karbonit mund të ndahen në llojin e kursimit të energjisë, llojin e zakonshëm të azotit dhe llojin e ciklit të gjatë në përputhje me kërkesat e procesit të azotit të ndryshëm duke përdorur vende. Përveç kësaj, në industri, ne duhet të eksplorojmë në mënyrë aktive mënyrën e zhvillimit të konkurrencës miqësore midis kolegëve, të tilla si aleanca e fortë dhe aleanca e kapitalit, në mënyrë që të krijojmë ndërmarrje të markave ndërkombëtare.

Ne besojmë se përmes përpjekjeve të mëtejshme, sitë molekulare e karbonit e vendit tonë do të jetë më e mirë dhe më e fortë.