Të gjitha kategoritë

home>LAJME>Kompania News

Yuanhao Prodhoni SMS molekulare të karbonit me performancë të lartë për gjeneratorin e azotit PSA

Koha: 2021-03-06 Goditjet: 19

        Adsorbimi i luhatjes së presionit (PSA) është një lloj i ri i teknologjisë së ndarjes së thithjes së gazit, e cila ka përparësitë e mëposhtme: pastërti e lartë e produktit; përgjithësisht mund të punojë në temperaturë dhome dhe presion të ulët, rigjenerim shtrati pa ngrohje, kursim energjie dhe ekonomik; pajisje të thjeshta, funksionim dhe mirëmbajtje e lehtë; operacion i vazhdueshëm i qarkullimit, mund të arrijë plotësisht automatizimin. Prandaj, kur doli kjo teknologji e re, ajo tërhoqi vëmendjen e qarqeve industriale të vendeve të ndryshme, duke konkurruar për zhvillim dhe kërkim, duke u zhvilluar me shpejtësi dhe duke u bërë gjithnjë e më e pjekur.

        Në vitin 1960, Skarstrom paraqiti një patentë PSA. Ai përdori sitën molekulare të zeolitit 5A si thithës dhe përdori një pajisje PSA me dy shtretër për të ndarë oksigjenin nga ajri. Procesi u përmirësua dhe u vu në prodhim industrial në vitet 1960. Në vitet 1980, aplikimi industrial i teknologjisë së thithjes së presionit bëri një përparim, i përdorur kryesisht në ndarjen e oksigjenit dhe azotit, tharjen dhe pastrimin e ajrit dhe pastrimin e hidrogjenit. Midis tyre, përparimi teknologjik i ndarjes së oksigjenit dhe azotit është që të ndërthurë adsorbentin e ri sitë molekulare e karbonit me adsorbimin e luhatjes së presionit për të ndarë O2 dhe N2 në ajër, në mënyrë që të merret azot. Përdoret gjerësisht në prodhimin e çelikut të furrës elektrike, shkrirjen e metaleve me ngjyra, përpunimin e qelqit, prodhimin e metanolit, prodhimin e zezë të karbonit, procesin e oksidimit kimik, zbardhjen e tulit, trajtimin e ujërave të zeza, fermentimin biologjik, akuakulturën, fushat mjekësore dhe ushtarake.
        Në vitet e fundit, me përmirësimin e performancës dhe cilësisë së sitë molekulare e karbonit, dhe përmirësimi i vazhdueshëm i procesit të adsorbimit të ritmit të presionit, pastërtia dhe shkalla e rikuperimit të produkteve janë përmirësuar vazhdimisht, gjë që ka sjellë përfitime të mëdha ekonomike për të gjitha sferat e jetës, gjë që promovon realizimin e adsorbimit të ritmit të presionit bazuar në ekonominë dhe industrializimin, dhe ka perspektiva të gjera të tregut.

src=http _ncqt.cn_upLoad_product_month_1310_201310191115324187.jpg&refer=http _ncqt.cn&app=2002&size=f9999,10000&q=a80&n=0&g=0n&fmt=jpeg

u = 2775861185,2377346869 & fm = 26 & gp = 0